Dekanın Mesajı

Atilla Akdemir

Prof. Dr. Atilla Akdemir
Dekan V.

Eczacılık mesleği multidisipliner ve Uluslararası bir meslek olmakla birlikte Dünya da teknolojik ve sağlık ile ilgili gelişmelerden doğrudan faydalanmaktadır. Eczacılar, ilaçların geliştirilmesinden hastalara sunumuna kadar yer alan tüm basamaklarda, ihtiyaç duyulan ilaç uzmanlarıdır.

Eczacılık eğitiminde ilk dönemler Kimya, Fizik, Matematik, Fizyoloji, Anatomi gibi temel dersler tamamlandıktan sonra Farmasötik Kimya, Farmasötik Teknoloji, Farmakoloji, Farmakoterapi, Farmakognozi ve Kozmetoloji gibi mesleki dersler yer almaktadır. Eczacılık mesleğinde pratik becerilerinin de önemli yeri olduğu için derslerimizin birçoğu teorik anlatım ve laboratuvar uygulamalarından oluşmaktadır. Ayrıca öğrencilerimizin toplam 120 gün olmak üzere eczanelerde, hastanelerde, devlet kurumlarında ve/veya özel firmalarda staj görmeleri gerekmektedir.

Fakültemiz, ayrıca vizyonu gereği yetiştirmekte olduğu geleceğinin Eczacılarında özellikle yaşam-boyu öğrenme alışkanlığı, araştırmacı ruhu, iletişim becerilerinin güçlü ve aynı zamanda etik ilkelere bağlılık özelliklerinin geliştirilmesini hedeflemektedir. Öğrencilerimiz yaşam-boyu öğrenme özelliklerini 4 dönem boyunca verilen İstinyelilik Manifestosu dersleri ile ve araştırma altyapılarının ise 2 yıllık Mezuniyet Projelerini gerçekleştirerek geliştirmektedirler. Tüm bunlarla birlikte öğrencilerimiz, Eczacılıkta Yapay Zeka, Klinik Araştırmalar, Aromaterapi, Afet Eczacılığı gibi farklı derslerden oluşan geniş seçmeli ders havuzundan da kendi ilgi alanlarına göre ders alabilmektedirler. Mentörün CEO olsun semineri ile öğrencilerimiz ayrıca firmalarda üst düzey yöneticileriyle tanışarak kariyerlerine yön verme olasılığı yakalamaktadırlar.

Fakültemiz ulusal ve uluslararası standartları ve teknolojik gelişmeleri göz önünde tutarak eğitim müfredatını sürekli güncellemeyi ve mezunlarımızın hem toplumun hem de ilaç alanında faaliyet gösteren firmaların ihtiyaçlarını karşılayarak Ülkemizin bu alanda gelişmelerine katkı sağlamayı hedeflemektedir.

Sonuç olarak en nihai hedefimiz Eczacılık Fakültemiz mezunlarının toplumun en çok ihtiyaç duyacağı ve en çok aranan eczacılar olmalarıdır.