Haberler

Eczacılık Fakültesi öğrencilerimize “Eczacılık Eğitiminde Analitik Kimya Uygulamalarının Önemi” anlatıldı

Bayer Kalite Proje Müdürü Mehmet Çalıkoğlu Eczacılık 2. Sınıf öğrencilerine yönelik “Farmasötik Ürünlerin Kalite Kontrolünde Analitik Kimyanın Rolü” isimli bir seminer verdi.

Seminerde İlaç Üretim Tesislerindeki Kalite Kontrol Laboratuvarları hakkında genel bilgi verildikten sonra özellikle kalite kontrol uygulamalarında yazılı prosedürlerin önemi ve dökümantasyon vurgulandı. Bir analizin nasıl yapıldığı, ve laboratuvarlarda en çok kullanılan cihazlar anlatıldı. Öğrenciler seminer esnasında, eczacılıkta analitik kimya uygulamalarının önemini, uygulamanın içinde olan uzman bir kişiden dinleyerek bir kez daha kavradıktan sonra laboratuvar defterlerine bir rapor halinde özetlediler.