16-17 Ekim 2019 tarihleri arasında İstinye Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Model Organizma Laboratuvarı’nda uygulamalı ‘C.elegans Eğitimi’ verildi.

16-17 Ekim 2019 tarihlerinde İstinye Üniversitesi Eczacılık Fakültesi bünyesindeki Model Organizma Laboratuvarı’nda Prof. Dr. Abdullah Olgun koordinatörlüğünde gerçekleştirilen C.elegans (Caenorhabditis elegans) Eğitimi’ne Antalya BİLSEM (Bilim ve Sanat Eğitim Merkezleri)’den Dr. Hatice Üstüner ve Bilsem’de eğitim gören öğrencileri katılarak model organizmaların temel idame yöntemleri hakkında birebir uygulamalar yaparak bilgi sahibi oldular. Öğr. Gör. Elif Yavuz Dokgöz ve Emircan Tengirşek tarafından verilen eğitimde, katılımcılar nematodların farklı yaşam döngülerini inceleyerek C. elegans için besiyeri hazırlığı, pasajlama ve senkronizasyon işlemlerini uygulamalar yaparak öğrenme fırsatı buldular.