Eczacılık Fakültesi dekanımız Prof.Dr. Abdullah Olgun Boğaziçi Üniversitesi’nde seminer verdi.

Eczacılık Fakültesi dekanımız Prof.Dr. Abdullah Olgun,  15 Şubat 2019 Cuma günü Boğaziçi Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü’nde “Yaşlanma: Herkesin Yakalandığı Bir Hastalık(?)” başlıklı bir seminer vermiştir. Dekanımız, konuşmasında doğada neredeyse yaşlanmayan türler olduğu için yaşlanmadan yaş almanın biyokimyasal olarak mümkün olabileceğinden bahsetmiş olup; yaşlanmanın niçin ve nasıl gerçekleştiğinin anlaşılmasının yaşa bağlı hastalıkların azaltılması için de çok kritik olduğunu vurgulamıştır. Sağlık profesyonellerinin “anti-aging” tavsiyelerinin doğruluk oranını artırmaları ve tıpta temel olan “önce zarar verme” prensibini uygulayabilmeleri için “kanıta dayalı tıp” prensiplerine uygun davranmaları gerektiğini vurgulamıştır.