Eczacılık Fakültesi Öğrencimiz Süleyman Efe ÖZKAN’ın projesi TUBİTAK tarafından kabul edildi

İstinye Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğretim üyesi Ayça BAL ÖZTÜRK ‘ün danışmalığını yaptığı öğrencisi Süleyman Efe ÖZKAN‘nın “Doku Mühendisliği Uygulamalarında Kullanılmak Üzere Biyonik Geliştirilmesi” isimli TUBİTAK 2209B projesi kabul edildi.

Öğrencimiz Süleyman Efe ÖZKAN, bu projede 3B-bioyazıcılar için doku mühendisliği alanında kullanılabilecek kendini iyileştirici enjektabl hidrojel esaslı bioink sistemleri geliştirecek ve bu bioinklerin kemik, kıkırdak, deri gibi potansiyel uygulama alanlarını araştıracak. TUBİTAK 2209B-Sanayiye Yönelik Lisans Bitirme Tezi Destekleme Programı; üniversitelerde öğrenim görmekte olan lisans öğrencilerini, projeler yoluyla araştırma yapmaya teşvik ediyor.