Eczacılık Fakültesi

Eczacılık Fakültesi Öğretim üyemiz Yrd. Doç. Dr. Cenk A. ANDAÇ'ın yazısı, Judinshapur Journal of Microbiology dergisinde yer aldı

İstinye Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Cenk A. ANDAÇ'ın "Determination of Antibiotic Resistance and Pulsed-Field Gel Electrophoresis Profiles for the Extended-Spectrum β-Lactamase Producing Escherichia coli" başlıklı yayını, Judinshapur Journal of Microbiology dergisinde yer aldı.

Yazının içeriği, Konya bölgesinde hastanelerde yatmakta olan hastalardan toplanmış E.coli izolatlatında; penisilin, sefalosporin, karbapenem, florokinolon, tetrasiklin, trimetoprim-sülfometoksazol türü antibiyotiklere karşı çok ciddi direnç geliştiği tespit edildiğini ve ülkemizde nozokomial E. coli enfeksiyonlarına karşı gelişen antibiyotik direncinin ciddi bir risk oluşturmasını içeriyor.

Yapılan çalışmaya göre; E. coli enfeksiyonlarına karşı en düşük direnci karbapenemler (imipenem, meropenem), amikasin, nitrofurantoin, fosfomisin göstermekte ve hastalarda first-line antibiyotik tedavisinde kullanılabilmekte. Ancak son çare olan First-line antibiyotiklere de direnç gelişmesi olası olduğundan, yeni türden antibiyotiklerin geliştirilmesine ihtiyaç bulunuyor.

http://jjmicrobiol.com/en/articles/57878.html