Eczacılık Fakültesi

İSÜ Eczacılık Fakültesi, Elsevier ile Öğretim Potansiyelini ve Ar-Ge Kapasitesini Geliştiriyor

İstinye Üniversitesi (İSÜ) Eczacılık Fakültesi, uluslararası akademik yayın dünyasının önemli markası Elsevier Life Science ile stratejik bir iş birliğini genişleterek, eğitim ve araştırma alanlarındaki mevcut gücünü artırmak adına önemli adımlar atmaya devam ediyor. 20 Eylül 2023 tarihinde düzenlenen toplantı, İSÜ Eczacılık Fakültesi Ar-Ge çalışmalarında Elsevier tarafından sunulan imkânlar ve veri potansiyelini artırmayı ve Elsevier ile bağların daha da güçlendirilmesini hedefliyor. 
Gerçekleştirilen toplantıya Elsevier Life Science'tan Shimaa Heikal ve Dr. Sergey Varnavskiy ile İSÜ Eczacılık Fakültesi'ni temsilen Dekan Prof. Dr. Atilla Akdemir, Dekan Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Demet Akalgan Aklar, Dr. Öğr. Üyesi Selin Aktar Kiremitçi ve Dr. Öğr. Üyesi Sinem Helvacıoğlu katılım sağlayarak, kurumlar arasındaki diyalogun güçlendirilmesine katkıda bulundular. 
Elsevier ile organize edilen önemli toplantı, bir araştırma üniversitesi olan İstinye Üniversitesi’nin Eczacılık Fakültesi’ eğitim ve araştırma alanındaki katkılarını artırarak, gelecekteki başarılarına önemli bir ivme kazandırmayı ve iki kurumun birlikte yürüteceği çalışmalarla akademik dünyada daha etkin bir rol üstlenmesini amaçlıyor. 
İş birliği ile İSÜ öğrencilere sunduğu zenginleşen eğitim ortamından en üst düzeyde faydalanmaları hedefleniyor. Eğitimde araştırma imkânlarının genişletilmesi ve uluslararası akademik alanlarda tanınırlığın güçlenmesi, Elsevier iş birliği ile öngörülen önemli kazanımlar arasında yer alıyor.