Eczacılık Fakültesi

Öğretim Görevlilerimizden Elif YAVUZ DOKGÖZ'ün araştırmacı olarak yer aldığı TUBİTAK 1002- (Hızlı Destek) projesi kabul edilmiştir.

Eczacılık Fakültesi Öğretim Görevlilerimizden Elif YAVUZ DOKGÖZ'ün 'araştırmacı' olarak yer aldığı 119S850 numaralı 'Deneysel Prostat Kanserinde Tümör Metabolizmasının Laktat Dehidrojenaz İlişkili Değişiminin Apoptoz Ve Epitelyal Mezenkimal Dönüşüm (EMT) Üzerindeki Rolü' başlıklı TUBİTAK 1002 projesi kabul edilmiştir. Proje yürütücüsünün Çağrı ÇAKICI olduğu araştırma projesinde, oluşturulacak deneysel prostat kanser modelinde LDH-A inhibisyonunun ve dosetaksel kombine tedavisinin EMT biyobelirteçleri (E-kaderin ve N-kaderin), transkripsiyon faktörleri (Snail, Slug, Twist) ve EMT sinyal yolaklarından biri olan hipoksi sinyal yolağı (HIF-1α) ve apopitoz üzerine etkilerinin anlaşılması amaçlanmaktadır.