Eczacılık Fakültesi

14 Mayıs Eczacılık Günü

İstinye Üniversitesi Eczacılık Fakültesi tarafından düzenlenen ‘’14 Mayıs Eczacılık Günü’’ etkinliği, eski sağlık bakanı Ecz. Kazım DİNÇ, 21. Yüzyıl Anadolu Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Ecz. Saliha USTA ve Uzman Ecz. Buket HEKİMHAN BAYRAKTAR’ın katılımıyla 14 Mayıs Pazartesi günü İstinye Üniversitesi Topkapı Kampüsünde gerçekleşti.

İstinye Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah OLGUN, yaptığı açılış konuşmasında kanıta dayalı eczacılığın tarihini anlattı ve eczacılık mesleğinin önemine değindi. Etkinlikte konuşan eski sağlık bakanı Ecz. Kazım DİNÇ, mesleki deneyimlerini ve yaptığı çalışmaları öğrencilere anlattı. 21. Yüzyıl Anadolu Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Ecz. Saliha USTA eczacılık eğitimini nasıl yapılması gerektiğini ve mesleğin gelişim süreçlerini değerlendirdi. Uzman Ecz. Buket HEKİMHAN BAYRAKTAR, ‘’İlaç Sektöründe Eczacının Bugünü ve Yarını’’ adlı bir sunum gerçekleştirdi.

Etkinliğin ikinci bölümünde İstinye Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğrencileri ve akademik kadrosu Topkapı Eresin Otel’de gerçekleşen akşam yemeğinde buluştu. Yemekte konuşma yapan İstinye Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah OLGUN, öğrencilerin ve akademik kadronun 14 Mayıs Eczacılık Günü’nü kutladı. Buluşmada konuşma yapan İstinye Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyeleri, Prof. Dr. Semra SARDAŞ ve Prof. Dr. Tanju CEYHAN günün anlamını belirten konuşmalar gerçekleştirdi. Öğrencilere Eczacılık Günü’nün önemini hatırlatan Dr. Ecz. Doğan ÜVEY, mesleğin tarihini ve hekimle ile eczacının zaman içerinde gerçekleşen ayrılma süreçlerini anlattı. Buluşmada; İstinye Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğrencileri Batuhan Alp MAMUR, Engin Deniz ULUKAYA, Zeki GÜLEÇ ve Güzide Elçin DURSUN tarafından bir konser gerçekleştirildi.