Eczacılık Fakültesi

Eczacılık Fakültesi Öğrencilerimiz Beyaz Önlüklerini Giydi

İstinye Üniversitesi Eczacılık Fakültesi 1. sınıf öğrencileri, 5 Ocak 2019 Cumartesi günü İstinye Üniversitesi Topkapı Kampüsünde gerçekleşen törenle mesleğe ilk adım niteliği taşıyan beyaz önlüklerini giydi.

Eczacılık Fakültesi Türkçe Programını birincilikle kazanmış olan Betül Sena DİNLER ve İngilizce Programı öğrenci temsilcisi Dilara BAHÇECi’nin konuşmalarıyla başlayan tören, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah OLGUN’un günün önemini anlatan konuşmasıyla devam etti. Sağlık alanında yapılacak en büyük reformların eczacılık mesleğinde olacağını söyleyen Prof. Dr. Abdullah OLGUN, ‘’Bu reformun bir parçası olan eczacılığın hasta odaklı olmasının sembollerinden biri de beyaz önlük olacak’’ sözleriyle değişime ayak uydurmanın önemine vurgu yaptı. İstinye Üniversitesi’nin proje odaklı bir eğitim sistemi olduğunun altını çizen Prof. Dr. Abdullah OLGUN, öğrencilerin üniversiteye girdikleri ilk andan itibaren bu sürecin farkına vardığına değindi.

Öğrencilerle aynı heyecanı yaşadığını belirten Eczacılık Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Semra ŞARDAŞ, eczane sahibi olma hevesiyle akademiye başladığını ancak ilerleyen zamanda araştırma alanında kariyerine devam ettiğini sözlerine ekledi. İstinye Üniversitesinin geniş araştırma laboratuvarı imkanları olduğunu söyleyen Prof. Dr. Semra ŞARDAŞ, mezun öğrencilerin mesleklerinde başarılı olacaklarından kuşkusunun olmadığını belirtti. Törende yaptığı konuşmada eczacılık mesleğinin tarihini anlatan İstanbul Eczacılık Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ecz. Pınar ÖZCAN, ‘’Sizler bugün giyeceğiniz önlüklerle camiamızın bir parçası olacak ve meslek örgütlerinin koruması altına gireceksiniz’’ sözleriyle öğrencilere mezun olduktan sonra izleyebilecekleri yollar hakkında bilgi verdi.

Törende konuşan İstinye Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdal KARAÖZ, İstinye Üniversitesi’nin alt yapısından ve AR-GE merkezlerinden aldığı güçle sağlık alanında önemli bir mesafe kat ettiğine değindi. İstinye Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nin klinik eczacı yetiştirme misyonunun önemine dikkat çeken Prof. Dr. Erdal KARAÖZ, fakülten mezun olan öğrencilerin üniversiteyi en iyi şekilde temsil edeceğini ve isü ailesini gururlandıracağını söyledi.

Eczacı olmaya karar verdiği süreci anlatan 21. Yüzyıl Anadolu Vakfı Kurucularından Vakıf Mütevelli Heyeti Üyesi Ecz. Saliha USTA, öğrencilere mesleği tercih etme nedenlerini sordu. Kendi üniversite dönemlerinde bilgiye ulaşmanın zorluğuna değinen Ecz. Saliha USTA, imkanların çok geniş olduğu bugünün değerinin bilinmesi gerektiğinin önemine dikkat çekti. Böyle bir günde öğrencilerle beraber olmanın onur verici olduğunu söyleyen Ecz. Saliha USTA, öğrencilere beyaz önlüklerini giydirdi.

Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Doğan ÜVEY’in desteğiyle, Eczacılık 1. sınıf öğrencilerinin gerçekleştirdiği tiyatro gösterisiyle devam eden beyaz önlük töreni, eczacılık fakültesi öğrencilerinin verdiği konserle sona erdi.
 

Tüm Fotoğraflar