Lise Bahar Atölyesi Kapsamında Lise Öğrencilerine Etkinlik Düzenlendi

Eczacılık Fakültesi, Farmakoloji, Farmakognozi ve Farmasötik Teknoloji  Ana Bilim Dalı olarak 18.05.2024 tarihinde “Lise Bahar Atölyesi” kapsamında lise öğrencilerine etkinlik düzenlenmiştir. Bu etkinlik kapsamında, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Atilla Akdemir hocamız tarafından “Bilgisayar-Destekli İlaç Keşif ve Tasarımı” kısaca tanıtıldıktan sonra her bir öğrenci bilgisayar üzerinde Flare Programını kullanarak modelleme çalışması gerçekleştirmiştir. Daha sonra Farmakognozi Ana Bilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Demet Akalgan Aklar ve Dr. Öğr. Üyesi Meltem Güleç tarafından “Bitki Atölyesi” gerçekleştirilmiştir. Etkinliğin son bölümünde, Farmasötik Teknoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ece Özcan Bülbül tarafından bölüm hakkında kısa bir bilgi verilmiştir. Öğrencilerimiz, verilen reçeteye uygun olarak  burun spreyi hazırlamışlardır. Gün sonunda, “Lise Bahar Atölyesi” kapsamında lise öğrencilerinin Eczacılık Fakültesi kapsamında verilen teorik ve uygulamalı eğitim hakkında bilgi sahibi olmuştur.