Eczacılık Fakültesi

Öğrencilerimizin TÜBİTAK Başarısı

İstinye Üniversitesi Eczacılık Fakültesi 3. Sınıf öğrencileri Betül Albayrak ve Melisa Gelal tarafından hazırlanan 3B-Biyoyazıcı Kullanılarak Centella Asiatica Bitki Ekstresi İçerikli Yara Örtüsü Üretimi isimli proje, TÜBİTAK 2209-B Sanayi Odaklı Lisans Bitirme Tezi Destekleme Programı kapsamında kabul edildi.

Betül Albayrak’ın yürütücü, Melisa Gelal’ın araştırmacı olarak yer aldığı projede; 3B-biyoyazıcı yöntemi ile biyouyumlu, biyobozunabilir ve içeriğindeki Centella Asiatica ekstresi ile yara iyileştirme sürecini hızlandıracak yara örtüsü geliştirilmesi hedeflenmektedir.

Eczacılık Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Ayça Bal Öztürk ve Dr. Öğr. Üyesi Demet Akalgan danışmanlığında yürütülecek projenin sanayi ortağı TÜBİTAK MARTEK‘de faaliyet gösteren AdBioink Biyosistem Teknoloji A.Ş. olacak.

Öğrencilerimizi ve öğretim üyelerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.