Eczacılık Fakültesi

TÜBİTAK Desteği

İstinye Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Temel Bilimler Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Ayça BAL ÖZTÜRK’ün yürütücüsü olduğu ‘’Akciğer Cerrahisi Sonrası Hava Kaçaklarını Önlemek Üzere Yeni Nesil DOPA-Modifiye, Antibakteriyel ve Hemostaz Özellikte, Enjekte Edilebilir Cerrahi Doku Yapıştırıcılarının Geliştirilmesi’’ projesi, TÜBİTAK 1001- Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

Disiplinler arası yürütülecek projede; Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmasötik Teknoloji ABD öğretim üyeleri Doç. Dr Gökçen Yaşayan ve Dr. Öğr. Üyesi Emine Alarcin, Hacettepe Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Işık Perçin Demirçelik, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Sultan Abdülhamid Han Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göğüs Cerrahisi Bölümü Öğretim Üyesi Uzm. Dr. Tomris Çetin Gülşen görev alacak.

Akciğer cerrahisi nedeniyle oluşabilecek hava kaçaklarını önlemek üzere doğrudan ve basit bir yöntemle yeni nesil doku yapıştırıcısı geliştirilecek projede; literatürdeki eksikleri tamamlayarak akciğer cerrahisi sonrası hava kaçaklarının önlenmesine yeni bir yaklaşım getirilmesi ile klinikteki ihtiyaçların karşılanması hedefleniyor.

Dr. Öğr. Üyesi Ayça Bal Öztürk hakkında daha fazla bilgi almak için tıklayınız.