Türkiye’de ve Dünyada Sağlık Ürünleri ve Reçetesiz İlaçların Durumu

Eczacılık Fakültesinin düzenlediği ‘’Türkiye’de ve Dünyada Sağlık Ürünleri ve Reçetesiz İlaçların Durumu’’ adlı etkinliğe konuşmacı olarak katılan Doç. Dr. İnci Kayın, reçetesiz ilaç kullanımında aranan kriterleri ve önemli noktaları anlattı.

Etkinliğin başında sağlığa ilişkin tıbbi ürünlerin sınıflandırılması hakkında genel bilgi veren Kayın, konuşmasına Türkiye’de gerçekleşen reçetesiz ilaç satışı koşullarının diğer ülkelerle olan farklarından bahsederek devam etti. Dünyadaki ve Türkiye’deki reçetesiz ilaç pazarı ekonomisinin grafikler eşliğinde rakamlarla gösterildiği etkinlik Kayın’ın reçetesiz ilaç kullanımının faydalarını ve risklerini, eczacının görevleri üzerinden anlatmasıyla sona erdi.