Dr. Ayça Bal Öztürk’ün Projesine TÜBİTAK Desteği

İstinye Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Ayça Bal Öztürk ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü Kök Hücre ve Doku Mühendisliği Bölümü yüksek lisans öğrencisi Gülşah Torkay’ın, TÜBİTAK 1002 projesi desteklenmeye uygun bulundu.

Dr. Ayça BAL Öztürk yürütücülüğünde Gülşah Torkay'ın tez çalışmalarını gerçekleştireceği, "Omurilik Yaralanmalarının Tedavisine Yönelik, Kendi Kendini Onarabilen, Enjekte Edilebilir, İletken Hidrojel Sistemlerinin Geliştirilmesi ve Nöral Doku Mühendisliği için Potansiyellerinin Araştırılması" isimli projede; henüz etkili rejeneratif çözümleri olmayan omurilik yaralanmalarında tedaviyi desteklemek üzere kendi kendini onarabilen, enjekte edilebilir, iletken hidrojel sistemlerinin geliştirilmesi ve nöral doku mühendisliğinde kullanım potansiyeli yüksek ürünler elde edilmesi hedefleniyor.

Dr. Ayça Bal Öztürk hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.